Spring naar inhoud

Beter slapen met een goed matras

Een goed matras is belangrijk zijn voor een goede nachtrust. Bij het slapen heb je namelijk een goede ondersteuning nodig van je lichaam en voldoende ventilatie. Het materiaal en de manier waarop een matras is opgebouwd is, heeft veel invloed op hoe lekker je ligt op je bed. In dit artikel leggen we jou verder uit waarom een goed matras van belang is en waarop je moet letten.

Ondersteuning van jouw lichaam

Iedereen is uniek en heeft zijn eigen lichaamsbouw en voorkeuren. Daarom heb je ook een matras nodig die bij je lichaamsbouw past en daarnaast weet jij het beste wat lekker ligt. Lig je graag op een hard matras of wil je toch dat een matras naar jouw lichaam vormt?

Materiaalkeuze van het matras

Het materiaal bepaalt de ondersteuning die je krijgt. Als je op een matras van traagschuim ligt dan vormt het matras zich langzaam naar jouw lichaam. Daarentegen is een matras van koudschuim vaak harder waardoor je meer gaat zweven op het matras. Een koudschuim matras kan echter ook een zachte uitvoering hebben. In dat geval kan je dat als een kleinere persoon prettiger ervaren.

Iets waar je erg op moet letten is dat een groot persoon zwaarder is en daarom een harder matras nodig heeft voor de juiste ondersteuning. Daarom zal een traagschuim matras vaak te zacht zijn tenzij je een matras hebt met meerdere lagen. Hierdoor kan je onder een traagschuim laag nog een hardere laag van koudschuim kunnen hebben. Het gevolg hiervan is dat je als groot persoon toch een prettige ondersteuning ervaart.

In de winkels zul je enorm veel keuzes tegenkomen. Iedere fabrikant zal uitleggen dat zij een toplaag hebben van matriaal x en een onderlaag van materiaal y.

Opbouw van een matras

Elke fabrikant heeft zijn eigen manier van matrassen produceren. Er zijn matrassen die geheel uit 1 geheel bestaan, maar er bestaan ook matrassen uit verschillende lagen. Verder worden moderne matrassen ook met pocketveren gemaakt. Dat zijn echte veren of tubes die werken als een veer zodat het matras niet helemaal inzakt wanneer jij er op ligt. Waar je op moet letten is of je zacht, normaal of hard wil. Met dat uitgangspunt kun je nalezen of er voldoende zachte of harde lagen in het matras zijn verwerkt.

Prijs van goede matrassen

De prijzen van matrassen kunnen enorm verschillen. Zo zijn er matrassen onder de honderd euro of voor enkele honderden euro's. We kunnen je niet het advies geven wat het beste matras is en hoe veel iets moet kosten. De tip die wij jou wel kunnen geven is dat er best veel geld uitgegeven kan worden aan een goed matras. Je slaapt er immers elke dag op. Een goed matras zal ook enkele jaren meegaan. Een matras van 365 euro zal op een jaar maar 1,- euro per dag kosten en op twee jaar is dat 0,50 euro. Sommige fabrikanten zeggen dat een goed matras zelfs 10 jaar meegaat. Voor een goede nachtrust heb ik dat bedrag wel over.

Heb jij nog vragen over een goed matras of aanvullingen voor ons? Reageer dan onderin deze pagina. Verder hebben we nog enkele voorbeelden van matrassen opgezocht voor jou. Welke zou jij kiezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *