Spring naar inhoud

Beter slapen door verduisterende gordijnen

Tegenwoordig is het lastig om voldoende slaap te krijgen wanneer we naar bed gaan. De voornaamste reden hiervan is licht! Het is al langer bekend dat mobieltjes en televisie uit moeten staan lang voor dat we gaan slapen. Echter, de grootste stoorzender zijn toch de lichtstralen van buitenaf. Dit artikel gaat over beter slapen door verduisterende gordijnen.

Slaap beter door verduisterende gordijnen

 

Beter slapen door verduisterende gordijnen
Beter slapen door verduisterende gordijnen

Lichtstralen, de grootste stoorzender

Wanneer de zon is ondergegaan en het licht uit is in de kamer dan zijn er toch nog vaak lichtbronnen die voorkomen dat jouw slaapkamer echt helemaal donker is. Er komt dan licht af van apparaten die op stand-by staan, via deurkieren, een streep maanlicht, verlichting van andere gebouwen, lantaarnpalen, voertuigen, de lijst is oneindig !

Iedereen wil ook wel eens een dagje lekker uitslapen. Even lekker bijtanken en pas wakker worden wanneer JIJ uit jezelf wakker wordt.  Maar wat als de eerste zonnestralen weer binnen vallen, en de temperatuur in je kamer weer oploopt... Kun je dan nog goed verder slapen?

Natuurlijke reactie van jouw lichaam

Vaak kunnen mensen niet meer goed slapen doordat hun slaap verstoord worden door licht. Dat is heel normaal, omdat je lichaam reageert op het licht. Wanneer het lichaam merkt dat het licht wordt, dan begint hij meer energie te verbranden. Je hersens hebben namelijk het seintje gegeven om alle functies weer operationeel te maken en dat brengt jou in een staat van wakker zijn.

En andersom, wanneer het donker wordt, reageren je hersens daar ook weer gepast op. Het herkent dat het tijd is om te slapen. Je lichaam wordt slomer en begint met het aanmaken van stoffen zodat jij in slaap valt. Hoe dieper je slaapt, hoe beter. Want dan gaat alle energie naar het herstel toe en kan jij in je dromenland alle gebeurtenissen van de vorige dag verwerken.

Beter slapen

Zorg er dus voor dat de kwaliteit van je slaap beter wordt! Dat verbetert letterlijk bijna alles als je wakker bent; je humeur, concentratie, uithoudingsvermogen, energie! Door te beginnen met het ophangen van fatsoenlijke, donkere gordijnen ga jij de eerste stap zetten naar een meer energieke en effectieve jij !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *