Spring naar inhoud

Hoe kan ik mijn kamer helemaal donker maken?

Er zijn een tal van redenen waarom je een kamer helemaal donker wil maken. Ben jij bijvoorbeeld iemand die rustiger slaapt in complete duisternis? Ben je een fotograaf en moet je foto's nog op de ouderwetse manier ontwikkelen? Heb je een gezellige huiskamer die wat intiemer moet worden? Of organiseer je een afterparty en niemand mag weten dat het al licht wordt?

Om welke reden dan ook, wij geven jou praktische tips om jouw gewenste plek in complete duisternis te zetten. Lees dus snel verder om te ontdekken hoe je makkelijk heel je kamer donker krijgt.

Donkere gordijnen
Hoe maak jij je kamer donker?

Kamer helemaal donker maken?

Hier volgt mijn lijstje met tips. Heb jij ook een idee?

Deel het met ons en post het in een reactie !

  1. Verduisterende gordijnen

Om te beginnen vermelden we natuurlijk de verduisterende gordijnen! Het is wellicht de mooiste oplossing, maar er kan een aardige prijskaartje aan hangen (tip: goedkope verduisterende gordijnen).

Let hierbij op dat je kiest voor black-out gordijnen! Anders laten ze alsnog licht door. Lees meer over soorten gordijnen.

  1. Plastic of kartonnen platen

Dunne platen van plastic, hard papier of karton kan je makkelijk gebruiken om de ramen dicht te plakken. In verschillende winkels zoals de Xenos, Blokker of V&D kan je voor een lage prijs dit soort dingen aanschaffen.

  1. Lakens of handdoeken ophangen

Ramen en deuren hebben vaak een grote oppervlakte. Daarom kan een groot laken of handdoek van pas komen. Dit kan je ophangen door middel van haakjes of sterke tape. Let wel op dat je de lakens stevig vastmaakt, want ze zijn zwaarder dan je denkt.

  1. Verf of behang

Een oplossing voor de lange termijn is verf of behang. Je kan ramen namelijk een mooi kleurtje geven met verf of behang en dit blokkeert uiteraard het licht.

Sommige studentenhuizen kunnen erg veel ramen hebben. Als daar toch een dikke kast voorstaat dan kan je het raam ook meteen zwart maken.

De verkoper bij de gamma kan jou zo vertellen welk verf geschikt is zodat je de verf later ook nog er af kan schrapen.

5. Andere creatieve oplossingen

Mocht je een snelle oplossing zoeken en niets willen uitgeven dan wordt het tijd om creatief te worden! Uit eigen ervaring werkt een combinatie van de volgende handelingen:

Vuilniszakken plakken, een open paraplu ophangen, mappen of boeken neerleggen en scheerschuim voor de kiertjes gebruiken. Je kan het zo gek maken als je wil. Dit zullen de nachtbrakers onder ons wel begrijpen.

Nu weet jij hoe je kamer helemaal donker kan maken.

Succes! 😉

2 gedachten over “Hoe kan ik mijn kamer helemaal donker maken?

  1. Pingback: Ik slaap slecht: 7 tips om beter te slapen

  2. Pingback: Onderzoek: Teveel licht veroorzaakt depressies! - Verduisterende Gordijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *