Spring naar inhoud

Meten is weten!

Het juist inmeten als je gordijnen gaat aanschaffen is misschien wel een van de belangrijkste klusjes die er zijn ! Hieronder hebben we een aantal gouden tips gezet zodat je beslagen ten ijs komt en alles er straks piekfijn bij komt te hangen !

1. Meetgerei

Het juiste meetgerei. Gebruik een rolmaat en geen meetlint! En dan het liefst ook nog een rolmaat waarmee je in een keer de gehele lengte kunt meten. Hiermee voorkom je dadelijk per ongeluk een paar centimeter verschil.

2. Hulp bij inmeten

Als het even kan, vraag iemand om je te helpen met inmeten. Op die manier heb je 4 handen en kan eenieder het uiteinde van de rolmaat bedienen en ‘live’ aflezen. Wel zo makkelijk!

3. Controle tegen scheefhangende gordijnen

Als je alles hebt opgemeten, meet dan alles nog een keer ter controle! Liever een keer teveel gemeten dan scheefhangende gordijnen.

4. Afstand meten op meerdere punten

Meet je plafond tot vloer altijd op meerdere punten. Geen enkel huis is waterpas dus ook jij zult verschillen zien! Het mooiste is om verduisterende gordijnen tot vallend tot op grond te laten hangen. Van de uitkomsten hou je de kleinste maat aan voor de gordijnen, en haal daar nog 1 of 2 cm vanaf zodat ze niet volledig op de grond liggen. Op deze manier kun je ook nog goed stofzuigen en dweilen en zullen de gordijnen geen extra stof van de grond opnemen!

5. Extra marge

Als je voor een stel gordijnen kiest zorg dat je ongeveer een cm of 5 extra marge optelt bij de breedte. Op deze manier zullen de gordijnen elkaar mooi overlappen als je ze dicht doet!

6. Uitstekende vensterbank of buizen

Houdt rekening met bijvoorbeeld een uitstekende vensterbank, of andere uitstekende punten (zoals bijvoorbeeld verwarmingsbuizen). Zorg dat je minstens 1 a 2 cm de diepte van de vensterbank aanhoudt zodat je gordijnen er netjes overheen vallen.

7. Hoogte vloer

Misschien heb je een nieuwbouwhuis waar de vloer nog niet in ligt ? Houdt dan rekening met hoe hoog de vloer komt en neem dat mee in de berekening!

Dit waren onze insider tips waar je rekening mee moet houden bij het inmeten van jouw gordijnen. Laat je ons weten hoe het ging?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *